Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от BoB2 Покажи съобщение
    Ами аз днес пробвах ама не стана...утре пак ще пробвам пък да видим кво ще излезе
    Удри по кората здраво ... само да не счупиш нещо и на моята се е случвало ама само веднъж . Чудих се чудих се накрая му ву вкарах 2 тупаника в гръбначния кош и се оправи
    sigpic
    33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
    Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщение
      При мен веднъж беше блокирал колана по същия начин. Дърпах (присецвах) го известно време на място, нищо не стана. След това покарах малко и в един момент се оправи. Беше преди около година, пак зимата. Беше така блокирал, че можех да го закопчавам единствено без яке и беше доста кофти в студа. Но бързо се оправи, всичко беше в рамките на един ден, но чак на второто каране след като блокира се оправи.
      ХАХА тази сутрин ми блокира за 2ри път, ей това е съдбата.

Comment

• Шофьорския колан на брат ми на 155-цата 3-4 пъти така блокира и то докато аз карам - не мога да се заКоланя . Оправяше се от самосебеси. А как да си направя на 146 да се прибира по-нормално. Шофьорския вече е в час, но другия се ползва по-рядко и почти не се прибира сам.
        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• здравеите грамнаха ми смукателните колектори а колата не е на газ някои може ли да ми каже от каква е причината беше студено но колата беше вав гаража

Comment

• Хора молявисе кажете как се маха това на предните седалки отгоре дето си подпираш главата (излеземи от главата името) направо щях да искъртя сичко немога и немога ?

Comment

• Първоначално публикувано от danix Покажи съобщение
              Хора моля ви се кажете как се маха това на предните седалки отгоре дето си подпираш главата (излезе ми от главата името) направо щях да искъртя сичко не мога и не мога ?
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=6847
              Малко са се позатрили снимките, но пак може да добиеш представа как става. Успех !
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=6847
                Малко са се позатрили снимките, но пак може да добиеш представа как става. Успех !

Голям зор но пак нестава .. незнам еба*и алфата

Comment

• Първоначално публикувано от soldier Покажи съобщение
                  ХАХА тази сутрин ми блокира за 2ри път, ей това е съдбата.
                  Значи вчера с един приятел махнахме пластмаста около колана - има едно болтче най-долу, останлото са щипки. След това махнахме механизма на колана (болт горе над кората, болт долу под под кората, болт, който държи механизма за купето). Гледахме механизма и естествено не може да се разглоби, а и не е желателно. Въртяхме, дърпахме сецахме и се оправи. После по-обратната процедура.
                  Проблемът май е от съчмата, която застава в кофти положение. Механизма си мисли, че колата не е в нормално положение и блокира колана. С леки удъри по механизма и сецане го отблокирахме.
                  Със сигурност това не може да се ремонтира, защото има пиропатрон вътре. Та в подобен случай, аз вече ще процедирам по следния начин. Ще го сецам известно време и ще си карам докато не отблокира, като периодично пак ще го дърпам. Ако не се оправи до няколко дена, пак ще има разглабяне.
                  Ако това блокиране зачести, може да си купя нов механизъм.
                  Цялата процедура от вчера отне около 30мин (2ма човека).

Comment

• Моят колан снощи реши да се прибере пък да видим до кога

A passion for perfection --> ALFA ROMEO

Comment

• Колеги айде някой да ми затъмни стаклата бе

Коледни промоции ?

Comment

• Един малък проблем се възобнови при мен със застудяването. Като отворя багажника и не може да стои отворен... Амортисьорите му не държат мисля Някой от вас имал ли го е този проблем и как се е справил с него?
                        Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                        Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                        Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

• Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение
                          Един малък проблем се възобнови при мен със застудяването. Като отворя багажника и не може да стои отворен... Амортисьорите му не държат мисля Някой от вас имал ли го е този проблем и как се е справил с него?
                          И на мен ми направи впечатление, че откакто паднаха много температурите движението/съпротивлението на амортисьорчетата се промени. Но моите засега задържат.

Иначе не виждам какво друго можеш да направиш освен да смениш амортисьорите или да си сложиш една летва лев-лев и двайсет в багажника
                          146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение
                            Един малък проблем се възобнови при мен със застудяването. Като отворя багажника и не може да стои отворен... Амортисьорите му не държат мисля Някой от вас имал ли го е този проблем и как се е справил с него?
                            Износили са се и при по-ниски температури хлабините се разширяват и съответно не държат. Нови или втора ръка от по-нов автомобил. Или летва за подпирачка, ако не ти е проблем
                            Arena Coast Customs

Comment

• И на мен лико ми го прави това в големите студове. Просто като отворя багажника го клатя няколко пъти нагоре-надолу да се раздвижи леко и след това нямам проблем

Comment

• Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                                Износили са се и при по-ниски температури хлабините се разширяват и съответно не държат. Нови или втора ръка от по-нов автомобил. Или летва за подпирачка, ако не ти е проблем
                                Засега го подпирам с глава ма може и някоя летвичка да му измисля
                                @soldier: За това с раздвижването не се бях сетил, трябва да пробвам
                                Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                                Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                                Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

Working...
                                X